RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Vår festival MusikRUM har vi nu dessvärre blivit tvungna att ställa in, som en följd av restriktionerna kring Covid-19. Vår förhoppning är att vi kan göra festivalen nästa i år igen! Även Tónlek är dessvärre inställd i år, men kommer genomföras nästa år.
Framtidens Musikpris har flyttats fram till september. Finalistnomineringarna tillkännages i mitten på augusti.

För övriga generella frågor hänvisar vi till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Senaste inläggen

 • Arkiv

 • Kategorier

 • Meta

 • Sommaren 2019

  12 augusti, 2019 Okategoriserade, RUM, Sverige carolinenasstrom

  Bild: Karin Broberg, Medlems- och utbildningssamordnare RUM

  Sommaren börjar lida mot sitt slut men varför inte se tillbaka på sommaren lite?
  Runt om i Sverige har det nämligen varit läger, kurser och konserter som ni RUM-medlemmar varit med på och det tycker vi är jättekul. Här kommer några exempel på läger, kurser och konserter som varit i sommar:

  Fagottläger 2019
  Ett läger för barn och ungdomar 9 – 25 år som i år hölls för åttonde året i rad, helt fantastiskt! Dom som var där fick såklart spela på sitt instrument, både enskilt och i grupp och de bildade även en fagottorkester tillsammans. De fick även lära sig mer om hur en vårdar sin fagott, tillverkar rör och hur en ska tänka ergonomiskt. Ett roligt läger som vi hoppas kommer igen!
  (Bilder från lägret går att hitta på HÄR)

  Ekebyholm 2019
  Ett orkesterläger för ungdomar 11 – 22 år som spelar stråk, blås, elbas och slagverk. Lägret var för de som är mer vana med noter och repertoar valdes tillsammans med deltagarna. Utöver allt spelande och allt umgänge fick de också bo på slott, hur coolt är inte det? Kanske något att åka på nästa sommar?
  Veckan avslutades med konsert! (Bilder från lägret hittar du HÄR)

  Jazzkurs på folkhögskola
  En återkommande jazzkurs på Katrinebergs folkhögskola där ett 50-tal deltagare fick möjlighet att spela i grupp med tillfällen att utveckla sin improvisation, gå igenom teori och repertoarkännedom. Veckan avslutades med en offentlig konsert där samtliga grupper/deltagare spelade.

  Sångläger i fjällen 2019
  Ett läger uppe i Hemavan där deltagarna hade enskilda lektioner med sångpedagogerna men också fick möjlighet att träna sin stämsång i grupp. De fick också öva sin mikrofonteknik, sitt scenframförande och såklart sin instuderingsteknik innan de som ville fick uppträda på scen. Även detta läger är återkommande. (Bilder från lägret kan du se HÄR)

  Blåslandslaget 2019
  Varje år sedan 1978 har det funnits möjlighet att söka till Blåslandslaget och så även i år. Efter auditions runt om i hela landet fick ca 70 ungdomar sitta med i orkestern. De repade på Lunnevads folkhögskola för att sedan turnera norrut och spela konserter på totalt 4 platser med avslut i Stockholm. (Bilder från veckan hittar du HÄR)

  Tónlek 2019
  En nordisk stråkvecka som i år hamnade i Sverige. Deltagare 8 – 18 år fick möjlighet att träffa och spela med folk från hela Norden. De höll till på Musikhögskolan Ingesund där deltagarna fick enskilda lektioner, orkesterspel och workshops men också ett unikt tillfälle att umgås med ungdomar med samma intresse från ett annat nordiskt land. En spännande vecka med många intryck att ta med sig! (Bilder hittar du HÄR)

   

  Detta var många av de RUM-anknutna aktiviteter som varit i sommar och kanske blir du sugen på att åka på någon av dessa nästa år? Många är återkommande och ett tips är att hålla utkik på RUM.se till våren!

  X